ÚJVÁRRFALVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
ALAPÉRTELMEZETT MEGJELENÉS
KERESÉS:
Főoldal  »  EFOP-2.4.1. pályázat
EFOP-2.4.1. pályázat

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Újvárfalva Község Önkormányzata EFOP-2.4.1-16-2017-00033 azonosítószámú  "Esélyt Mindenkinek... avagy biztos alapokon Újvárfalván" projekt zárásáról

 

Újvárfalva Község Önkormányzata európai uniós támogatást nyert az EFOP-2.4.1 „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ERFA) megnevezésű konstrukció keretein belül.
A megítélt támogatás összege: 234.970.088,- Ft.

A projekt kezdete: 2019.05.01.
A projekt vége: 2023.06.30.


A projekt keretein belül átadásra került 3 db új építésű és 4 db felújított szociális bérlakás, illetve a Csillag Szolgáltatóház és Csillag Szolgálta­tópont az épületek teljes berendezésével együtt.
Ezen projekt az EFOP-1.6.2 konstrukcióját egészítette ki azzal, hogy a projektben résztvevők között, kiválasztási kritériumok figyelembe vételé­vel kerültek szociális bérlakások bérbeadásra, lehetőséget teremtve ezzel a beköltözők számára az integrálódásra, az esély­ egyenlőség megteremtésére.

A program eredményeként azt reméljük, hogy a megvalósítás során elért eredmények hosszú távon fenntarthatóak lesznek, melyek egy aktív, egymást segítő közösség alapjait teremtik meg.

 

Képek a 2023. június 28. napján megtartott zárórendezvényről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Átadott Csillagpont Szolgáltatóház:

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Átadott új lakások:

 

Noszlopy Gáspár utca 9.

 

 

 

Noszlopy Gáspár utca 19.

 

 

 

Szabadság tér 4.

 

 

 

 

Felújított lakóházak:

 

Kossuth Lajos u. 52.

 

 

 

Petőfi utca 9.

 

 

 

Petőfi u. 13.

 

 

 

Petőfi u. 19.

 

 

 

________________________________________________________________________

 

 

EFOP-2.4.1-16-2017-00036
Pályázati alapadatok:
Pályázó neve Újvárfalva Község Önkormányzata
Projekt címe Esélyt Mindenkinek…avagy biztos alapokon Újvárfalván
Szerződés száma EFOP-2.4.1-16-2017-00033

Támogatás összege (Ft) 199 750 000
Összköltség (Ft) 199 750 000
Támogatás mértéke 100%
A projekt megvalósításának kezdete 2019.05.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2021.11.29.
Záró elszámolás benyújtásának határideje 2021.12.29.


Az eredeti hatálybalépés dátuma 2019.05.30.
A legutóbbi szerződésmódosítás hatálybalépés dátuma 2019.10.31.


Pályázat rövid leírása:

Újvárfalva Község Önkormányzata elkötelezettnek érzi magát a szegregált élethelyzetek felszámolása mellett. Az EFOP-1.6.2-16-os pályázati konstrukció egy olyan lehetőséget teremt az elzárt, zsáktelepülés számára, mely nagy hatással lehet a faluban élő gyermekek fejlődésére, a tehetségek felfedezésére, segítésére. A szegregátumban élő embereknek összetett problémáik vannak. A halmozottan hátrányos helyzet koncentráltan jelen van Újvárfalván. Az emberek iskolázottsága alacsony, a közfoglalkoztatottságon kívül nem sok másik lehetőség van a munkára. A pályázatba betervezett képzési elemek, az állandó szociális munkások jelenléte, az egyéni elképzelések figyelembe vétele, mely a munkahely keresés egyik fontos eleme, az egészségügyi szolgáltatók és egyéb gazdasági tanácsadók szakmai tanácsai, és az EFOP-2.4.1-16-os (ERFA) konstrukció komoly változásokat hozhat a településen. Az ERFA rész tervezésekor nagy figyelmet fordítottunk a célcsoport tagok közül is azokra, akiknek a szegregátumban lévő ingatlanjaik bevonhatóak voltak a pályázatba. Több esetben találkoztunk rendezetlen tulajdonviszonyú lakhatási helyzettel. Hat család és ház került kiválasztásra. Számukra fontos volt, hogy lakhatásuk legalizálódik, az ingatlanokról lekerül a terhelés, és nyolc év múlva egy rendezett tulajdonviszonyú ingatlannal rendelkeznek majd. Az adatgyűjtés és adatfeldolgozás során egy szorosabb kapcsolat alakult ki a pályázatban résztvevő emberekkel. A bizalom fontos dolog náluk. A szükségletfelmérés során részletesen beavatták a pályázatírókat a napi problémájukba, ingatlanjaik jelenlegi állapotára vonatkozóan pedig részletes állapotfelmérés készült. Sajnos két család lépett vissza az előszerződés megírásakor, mert úgy döntöttek, hogy nyolc évre nem szeretnék a tulajdonjogukat az önkormányzatnak átadni. A felújítások tervezése során igyekeztünk az előírások betartása mellett az egyéni kéréseket is figyelembe venni. A három új építésű ház esetében a telkek kiválasztásakor figyeltünk arra, hogy a beköltöztetett célcsoporttagok a falu azon részébe kerüljenek, melyek új szomszédokat, ismeretségeket hozhatnak számukra. A felmérések alkalmával egyértelművé vált, hogy a szegregátumban élőknek szüksége van egy olyan helyre, ahol a tisztálkodási lehetőségek, a mosási lehetőségek is biztosítottak lehetnek. A szegregátumban kialakításra kerülő Szolgáltató pont egy olyan segítő központ, ahol a szociális munkások állandó jelenléte egy biztos pontot jelent a célcsoporttagok számára. A megépítésre kerülő Szolgáltató ház pedig egy olyan belső közösségi teret tartalmaz majd, amely a programok, a közösség igényeiből fakadó események helyszínéül szolgál.
A civil szerveztek bevonása, a külső szakemberek megjelenése, a szegregátumban élők környezetének élhetővé tétele, az integrált programok, mint a közösségfejlesztés, oktatási programok, konfliktuskezelés és érzékenyítés, képzési és foglalkoztatási lehetőségek Újvárfalva polgárainak számára hatalmas lehetőségeket rejtenek.
 

NYITÓ OLDAL
AKTUALITÁSOK
ÚJVÁRFALVA
KÖZSÉGHÁZA
INTÉZMÉNYEK
HIRDETŐTÁBLA
SZOLGÁLTATÁSOK
ÚJVÁRFALVÁÉRT EGYESÜLET
EFOP-1.6.2 pályázat
EFOP-2.4.1. pályázat
NOSZLOPY EMLÉKHÁZ
VÁLASZTÁSI INFORMÁIÓK
LINKEK
LETÖLTÉSEK
2010 © Újvárfalva Község Önkormányzata · Minden Jog Fenntartva!
Készítette: 4brainz - webdesign & development